lørdag 9. januar 2010

Lørdagskos

Det ble blandede følelser for lørdagskosen siden min morfar gikk bort i går. Men for barnas skyld og for å holde humøret oppe gjorde vi som vi alltid gjør på lørdagene. Største jenta var med å laget mat og dekket bordet. Det ble hjemmelaget pizza :) og vinglass med brus i ;) det er stas på lørdagskvelden. Kreativ serviettbretting ble utført og vi fant bestikket opp ned ;)
Tidligere i dag ble tiden brukt ved grytene. Jeg stekte en halv kg løk og en hvitløk i biter mykt i smør, hadde 2 kg gulrot i biter oppi gryta sammen med 1,5 kg hakkete tomater (kartong) en del selleristang og krydder (rosmarin, basilikum, timian, merian... var tom for oregano men pleier å ha i det også) Dette småkokte i 2 timer før jeg tok av en del til minstejenta på 10 mnd for å lage middagsporsjoner til henne (hun elsker pasta og vi har det i fryseren til dager hvor vår mat ikke er babyvennlig) med pasta, kokt storfekjøtt (kvernet med stavmikseren etter koking) og tomatsausen. deretter krydret jeg til sausen med salt, pepper, balsamicoeddik og litt sukker. Kjørte den med stavmikser og hadde noe til pizzasaus i dag. resten er fryst ned til å lage pastasaus, lasagne eller lignende andre dager...


Pizzaen i dag ble enkel med tomatsaus og kjøttdeig, ost over og tacoskjell fra i går.
Og til lørdagskos ble det kaffekopp med Arne Brimi`s sjokoladekake fra detsøteliv.no
(søk på kakens navn) med varme kirsebær fra i fjor høst ved siden av. Kaka ser stusselig ut men er god og myk inni og smaker godt!!


I går var ikke formen i stand til å lage mat fra bunnen av og fredag er fast tacodag. i går fikk first price æren av tacoen. Jeg hadde tenkt å bake lefser etter denne oppskriften samt at jeg har lest om hjemmelaget tacokrydder men det får bli neste uke eller så.

1 kommentar:

  1. Fantastisk! Denne bloggen må jeg bare følge :)
    Holder akkurat på med det samme selv og skal heie på deg med stor iver (og låne litt ideer fra deg om jeg får lov) :)

    *Heiarop* fra meg

    SvarSlett